Direktlänk till inlägg 20 maj 2012
Ungrarna på jobbet bjöd i fredags på Bábgulyásleves. Böngulaschsoppa.
Här kommer några bilder från ax till limpa.
Några ingredienser..füstölt csülök=rökt fläsklägg, salladsbönor, blomkål, potatis, morötter, kålrot, pastagryn.
Kryddorna som är hemligheten bakom en god Gulasch: Salt, Paprikapulver, Sambal Oelek, Kummin, Vitlök, Svartpeppar. Kummin är nyckeln till framgång :-)
Hittade följande recept i en kokbok som heter Ungerska specialiteter:
300g nötkött
300g rökt skinka
1 stor gul lök
3msk matfett
1/2 tsk brödkummin
1 pressad vitlök
Paprikapulver (sött, ganska mycket)
1 mellanstor morot
1 mellanstor kålrot
2 paprikor
1 mellanstor tomat
Pastagryn
400g potatis
Salt, peppar och Sambal efter smak.
Skär köttet i lagom bitar.
Skala och hacka löken.
Bryn köttet - bryn löken genomskinlig och tillsätt sen kryddorna (kumminfröna, pressad vitlök, nötköttet, paprika pulvret, svartpeppar och salta).
Häll i vatten och låt detta koka ihop en lång stund -45 min.
Lägg i det rökta och rimmade köttet- låt koka ett tag.
Lägg i rotsakerna i lagom stora bitar (potatis, morötter, kålrot, bönor/paprika, blomkål och pastagrynen)
Koka till dessa är färdiga och sen är soppan/grytan färdig.
Smaka hela tiden av för att få rätt kryddning. Stötta med vatten hela tiden.
För att få lite styrka, blanda i Sambal oelek eller servera det bredvid.
Tillbehör:
Vitt bröd, Palinka, Unicum, Rött vin, Öl mm mm ;-))
Smaklig måltid!
Satte väckning kl 7.30...som inte hänt på många veckor! Spontant från Filip 6 år.....Åhhh nej varför ställer du klockan så tidigt...va f-n måste vi stiga upp nu??? Jag är döööötrött!:))...
Jag (Lars) och Filip har varit på egna äventyr idag på Noliamässan. Allt med motor, band och hjul undersöktes och provsatts :) även sånt som flyter kollade vi in. ...
Nu kan jag blogga från telefonen...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|